Helli: Sukunimi-info

Helli

Tietoja sukunimestä Helli

Helli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hellien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 75 max

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 39

v. 2022 38

v. 2023 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helli on sijalla 13 971. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 477. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Helli ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Helli-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 33 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1967

Vuosina 1957–1967 kuolleet Hellit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Hellin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2022

Sana Helli tai Hellin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Helli

Helli (paikannimi)Katuosoitteissa

Helli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellinkatu, Hellinpolku, Hellintie, Hellivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Helli

Helli on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Helli oli yhtenä etunimenä 1 656 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 600:s nainen oli etunimeltään Helli. Juuri etunimenä Helli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 38 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Hellit ulkomailla

Ruotsissa Helli oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Norjassa Helli oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Helli on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Hellit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелли tarkoittaa nimeä Helli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hellin Helli tai Helge Helli.

Samankaltaisia nimiä kuin Helli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helli, Finland.

©Tuomas Salste