Helli: Sukunimi-info

Helli

Tietoja sukunimestä Helli

Helli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hellien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 40

v. 2019 38

v. 2020 39

v. 2021 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helli on sijalla 14 235. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2018

Sana Helli tai Hellin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Helli

Helli (paikannimi)Katuosoitteissa

Helli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellinkatu, Hellinpolku, Hellintie, Hellivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Helli

Helli on myös naisen etunimi. Vuonna 2021 Helli oli yhtenä etunimenä 1 788 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 500:s nainen oli etunimeltään Helli. Juuri etunimenä Helli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 37 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 301 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (487).

Hellit ulkomailla

Ruotsissa Helli oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Norjassa Helli oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Hellit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелли tarkoittaa nimeä Helli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hellin Helli tai Helge Helli.

Samankaltaisia nimiä kuin Helli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helli, Finland.

©Tuomas Salste