Helli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helli

Helli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hellien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helli on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2016

Sana Helli tai Hellin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Helli

Helli (paikannimi)Katuosoitteissa

Helli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellinkatu, Hellinpolku, Hellintie, Hellivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Helli

Helli on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Helli oli yhtenä etunimenä 2 055 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 300:s nainen oli etunimeltään Helli. Juuri etunimenä Helli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 40 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 580 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (475).

Hellit ulkomailla

Ruotsissa Helli oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Helli oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

403326
Hellit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелли tarkoittaa nimeä Helli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hellin Helli tai Helge Helli.

Samankaltaisia nimiä kuin Helli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Helli, Finland.

©Tuomas Salste