Hellstrand: Sukunimi-info

Hellstrand

Tietoja sukunimestä Hellstrand

Hellstrand on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hellstrandien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2015 38

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 37

v. 2023 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hellstrand on sijalla 14 558. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hellstrand ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Hellstrandia. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. –1998

Sana Hellstrand esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hellstrand

Hellstrand (paikannimi)

Hellstrand on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hellstrand jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Hellstrandit ulkomailla

Ruotsissa Hellstrand oli 746 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hellstrand oli 70 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Hellstrandit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helli Hellstrand tai Helge Hellstrand.

Samankaltaisia nimiä kuin Hellstrand

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hellstrand, Finland.

©Tuomas Salste