Helmisaari: Sukunimi-info

Helmisaari

Tietoja sukunimestä Helmisaari

Helmisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Helmisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helmisaari on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Helmisaari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Helmisaari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Helmisaari on suojattu 2000 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Helmisaari

Helmisaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Helmisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helmisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helmisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Helmisaarenpolku. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Helmisaaret ulkomailla

Ruotsissa Helmisaari oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хельмисаари tarkoittaa nimeä Helmisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Helmisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helmisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Helmisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helmi Helmisaari tai Helmer Helmisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Helmisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helmisaari, Finland.

©Tuomas Salste