Helosvuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helosvuori

Helosvuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Helosvuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 17

v. 2017 20

v. 2018 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2017–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helosvuori on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Helosvuorien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 75 %.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелосвуори tarkoittaa nimeä Helosvuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helosfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Helosvuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hele Helosvuori tai Helge Helosvuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Helosvuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Helosvuori, Finland.

©Tuomas Salste