Helppikangas: Sukunimi-info

Helppikangas

Tietoja sukunimestä Helppikangas

Helppikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Helppikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 41

v. 2017 41

v. 2018 43

v. 2019 42

v. 2020 43

v. 2021 43

v. 2022 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helppikangas on sijalla 12 489. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Helppikangas on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Helppikangasta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хельппикангас tarkoittaa nimeä Helppikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Helpikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helpicangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Helppikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hely Helppikangas tai Helge Helppikangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Helppikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helppikangas, Finland.

©Tuomas Salste