Hemmi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hemmi

Hemmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hemmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 107 max

v. 1985 94

v. 2014 100

v. 2015 97

v. 2016 97

v. 2017 97

v. 2018 96

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hemmi on noin sijalla 6 900. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1941
Yritykset
perust. 1947–2001

Sana Hemmi tai Hemmin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hemmi

Hemmi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hemmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hemmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hemmi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hemminkuja, Hemminpolku, Hemminraitti, Hemmintie, Kustaa Hemmintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hemmi

Hemmi on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Hemmi oli yhtenä etunimenä 303 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 9 000:s mies oli etunimeltään Hemmi. Juuri etunimenä Hemmi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 96 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Hemmit ulkomailla

Tanskassa Hemmi on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 26 henkeä, joiden sukunimi oli HEMMI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 158 henkeä, joiden sukunimi oli HEMMI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хемми tarkoittaa nimeä Hemmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hemmo Hemmi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hemmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hemmi, Finland.

©Tuomas Salste