Hemmo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hemmo

Hemmo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hemmojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 41

v. 2017 42

v. 2018 41

v. 2019 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hemmo on sijalla 12 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Hemmoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Hemmon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hemmo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1914
Yritykset
perust. –2014

Sana Hemmo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hemmo

Hemmo (paikannimi)Katuosoitteissa

Hemmo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hemmo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hemmo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hemmonkuja, Hemmontie, Kaarlo Hemmon tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hemmo

Hemmo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Hemmo oli yhtenä etunimenä 794 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 600:s mies oli etunimeltään Hemmo. Juuri etunimenä Hemmo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 42 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (576 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (218).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хеммо tarkoittaa nimeä Hemmo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hemmi Hemmo.

Hemmo on myös tavallinen kissojen nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hemmo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hemmo, Finland.

©Tuomas Salste