Henninen: Sukunimi-info

Henninen

Tietoja sukunimestä Henninen

Henninen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Hennisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2022. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Henninen on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hennisten enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Henninen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hennistä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Henniset ulkomailla

Norjassa Henninen oli 88 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хеннинен tarkoittaa nimeä Henninen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Henninens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hennin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Henninen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Henning Henninen tai Henni Henninen.

Samankaltaisia nimiä kuin Henninen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Henninen, Finland.

©Tuomas Salste