Henttula: Sukunimi-info

Henttula

Tietoja sukunimestä Henttula

Henttula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Henttula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 98

v. 2016 95

v. 2018 97

v. 2020 97

v. 2022 98

v. 2023 96

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Henttula on sijalla 6 893. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 856.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1968

Vuosina 1958–1968 kuolleet Henttulat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Henttulan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Henttula. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Henttula

Henttula
(paikannimi)
Henttula Karjalassa
(karttanimi)

Henttula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Henttula esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Henttula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Henttula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Henttulantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хенттула tarkoittaa nimeä Henttula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hentula.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Henny Henttula tai Henry Henttula.

Samankaltaisia nimiä kuin Henttula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Henttula, Finland.

©Tuomas Salste