Hepokari: Sukunimi-info

Hepokari

Tietoja sukunimestä Hepokari

Hepokari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hepokarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 30

v. 2020 30

v. 2022 29

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hepokari on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hepokari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Hepokari

Hepokari (paikannimi)Katuosoitteissa

Hepokari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, matalikko, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hepokari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hepokari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hepokari, Hepokarinpolku, Hepokarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепокари tarkoittaa nimeä Hepokari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hepocarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hepokari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heppu Hepokari.

Samankaltaisia nimiä kuin Hepokari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hepokari, Finland.

©Tuomas Salste