Hepokorpi: Sukunimi-info

Hepokorpi

Tietoja sukunimestä Hepokorpi

Hepokorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hepokorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 43

v. 2017 43

v. 2018 44

v. 2019 43

v. 2020 42

v. 2021 42

v. 2022 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hepokorpi on sijalla 12 932. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hepokorpi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hepokorpi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hepokorpi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 15 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hepokorpia on 42.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hepokorpi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hepokorpi

Hepokorpi
(paikannimi)
Hepokorpi Karjalassa
(karttanimi)

Hepokorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hepokorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hepokorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hepokorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hepokorvenpolku, Hepokorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепокорпи tarkoittaa nimeä Hepokorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hepocorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hepokorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heppu Hepokorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hepokorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hepokorpi, Finland.

©Tuomas Salste