Hepomäki: Sukunimi-info

Hepomäki

Tietoja sukunimestä Hepomäki

Hepomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hepomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 2014 59

v. 2016 57

v. 2018 57

v. 2020 57

v. 2022 56

v. 2023 56

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hepomäki on sijalla 10 435. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585.

Hepomäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hepomäki on suojattu 1957 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Hepomäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Hepomäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hepomäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hepomäki

Hepomäki
(paikannimi)
Hepomäki Karjalassa
(karttanimi)

Hepomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hepomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hepomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hepomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hepomäenkatu, Hepomäentie, Hepomäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепомяки ("Hepomjaki") tarkoittaa nimeä Hepomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hepomeki.

Nimi kirjoitetaan joskus Hepomaki tai Hepomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heppu Hepomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Hepomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hepomäki, Finland.

©Tuomas Salste