Heponiemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heponiemi

Heponiemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heponiemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 67

v. 2016 67

v. 2017 67

v. 2018 69

v. 2019 69

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heponiemi on sijalla 8 921. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Heponiemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Heponiemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Heponiemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (5 henkeä) sekä Nastola (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heponiemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Heponiemi

Heponiemi (paikannimi)Heponiemi (karttanimi)

Heponiemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi; pelto/niitty; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Heponiemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heponiemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Heponiemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heponiemenkärki, Heponiemenpolku, Heponiementie, Heponiemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хепониеми ("Heponijemi") tarkoittaa nimeä Heponiemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Heponiemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heponiemi, Finland.

©Tuomas Salste