Hernejärvi: Sukunimi-info

Hernejärvi

Tietoja sukunimestä Hernejärvi

Hernejärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Hernejärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Hernejärvien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912

Sana Hernejärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hernejärvi

Hernejärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hernejärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hernejärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hernejärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hernejärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хернеярви ("Hernejarvi") tarkoittaa nimeä Hernejärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hernejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Herneierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hernejärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hernejarvi tai Hernejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Herkko Hernejärvi tai Hertta Hernejärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hernejärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hernejärvi, Finland.

©Tuomas Salste