Hernelahti: Sukunimi-info

Hernelahti

Tietoja sukunimestä Hernelahti

Hernelahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hernelahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 28

v. 2022 30

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hernelahti on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hernelahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hernelahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hernelahti on suojattu 1939 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Hernelahti

Hernelahti
(paikannimi)
Hernelahti Karjalassa
(karttanimi)

Hernelahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Hernelahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hernelahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hernelahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hernelahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хернелахти tarkoittaa nimeä Hernelahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hernelachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hernelahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Herkko Hernelahti tai Hertta Hernelahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Hernelahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hernelahti, Finland.

©Tuomas Salste