Herrgård: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Herrgård

Herrgård on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Herrgårdien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 131

v. 2014 118

v. 2015 117

v. 2016 117

v. 2017 116

v. 2018 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Herrgård on noin sijalla 6 000.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Herrgård on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Herrgård on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Herrgård ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 28 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Herrgårdeja on 116.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Herrgårdeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Herrgårdin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Herrgårdien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Maalahti (5 henkeä), Vaasa (4), Koivulahti (3) sekä Korsnäs (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Herrgård, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1933
Yritykset
perust. 1949–1998

Sana Herrgård esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Herrgård

Herrgård (paikannimi)Katuosoitteissa

Herrgård on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Herrgård jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Herrgård esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Herrgårdintie, Herrgårds allén, Herrgårdsgatan, Herrgårdsgränden, Herrgårdsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Herrgårdit ulkomailla

Ruotsissa Herrgård oli 104 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Herrgard tai Herrgaard, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Herkko Herrgård tai Hertta Herrgård.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Herrgård, Finland.

©Tuomas Salste