Hetta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hetta

Hetta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hettojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 70

v. 2016 68

v. 2017 68

v. 2018 68

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hetta on noin sijalla 9 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1928

Hettoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Hetan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hetta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hetta

Hetta (paikannimi)Katuosoitteissa

Hetta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hetta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hetta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hetan kota, Hetanraitti, Hetantie, Hettakatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hetta

Hetta on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Hetta oli yhtenä etunimenä 43 naisella. Samaan aikaan Hetta oli 68 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (34 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9).

Hetat ulkomailla

Ruotsissa Hetta oli 57 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hetta oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

685720
Hetat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хетта tarkoittaa nimeä Hetta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hetti Hetta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hetta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hetta, Finland.

©Tuomas Salste