Hevonoja: Sukunimi-info

Hevonoja

Tietoja sukunimestä Hevonoja

Hevonoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hevonojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 98

v. 2015 98

v. 2016 97

v. 2017 97

v. 2018 96

v. 2019 94

v. 2020 93

v. 2021 95

v. 2022 93

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hevonoja on sijalla 7 077. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hevonojia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Hevonojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hevonoja. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Hevonojaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1926
Yritykset
perust. –1988

Sana Hevonoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hevonoja

Hevonoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Hevonoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; suo; talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hevonoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hevonoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hevonojantie, Hevonojavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хевоноя tarkoittaa nimeä Hevonoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hefwonoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hevonoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hevonoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hevonoja, Finland.

©Tuomas Salste