Hiekkalahti: Sukunimi-info

Hiekkalahti

Tietoja sukunimestä Hiekkalahti

Hiekkalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hiekkalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2018 20

v. 2019 21

v. 2020 20

v. 2021 21

v. 2022 20

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiekkalahti on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiekkalahti ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hiekkalahtien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Hiekkalahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Hiekkalahti

Hiekkalahti
(paikannimi)
Hiekkalahti Karjalassa
(karttanimi)

Hiekkalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 199 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Hiekkalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiekkalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hiekkalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiekkalahdenkuja, Hiekkalahdenpolku, Hiekkalahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиеккалахти ("Hijekkalahti") tarkoittaa nimeä Hiekkalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hiekalahti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hieckalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiekkalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiekkalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiekkalahti, Finland.

©Tuomas Salste