Hiekkamäki: Sukunimi-info

Hiekkamäki

Tietoja sukunimestä Hiekkamäki

Hiekkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hiekkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2015 45

v. 2018 46

v. 2020 43

v. 2022 44

v. 2023 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiekkamäki on sijalla 12 325. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiekkamäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Hiekkamäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Hiekkamäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Hiekkamäki

Hiekkamäki
(paikannimi)
Hiekkamäki Karjalassa
(karttanimi)

Hiekkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hiekkamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiekkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hiekkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiekkamäenkuja, Hiekkamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hiekkamäet ulkomailla

Ruotsissa Hiekkamäki oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиеккамяки ("Hijekkamjaki") tarkoittaa nimeä Hiekkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hiekameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hieckamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiekkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hiekkamaki tai Hiekkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiekkamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiekkamäki, Finland.

©Tuomas Salste