Hiekkapelto: Sukunimi-info

Hiekkapelto

Tietoja sukunimestä Hiekkapelto

Hiekkapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hiekkapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 22

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiekkapelto on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiekkapelto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hiekkapelto on melko pitkä nimi.

Paikannimi Hiekkapelto

Hiekkapelto
(paikannimi)
Hiekkapelto Karjalassa
(karttanimi)

Hiekkapelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hiekkapelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiekkapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hiekkapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiekkapellonkuja, Hiekkapellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиеккапельто ("Hijekkapelto") tarkoittaa nimeä Hiekkapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hiekapelto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hieckapeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiekkapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiekkapelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiekkapelto, Finland.

©Tuomas Salste