Hiekko: Sukunimi-info

Hiekko

Tietoja sukunimestä Hiekko

Hiekko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hiekko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 43

v. 2020 42

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiekko on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiekko ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hiekko on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hiekko on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Hiekko

Hiekko (paikannimi)Katuosoitteissa

Hiekko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiekko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hiekko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiekonpolku, Hiekontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиекко ("Hijekko") tarkoittaa nimeä Hiekko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hieko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hieckå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiekko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiekko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiekko, Finland.

©Tuomas Salste