Hietainen: Sukunimi-info

Hietainen

Tietoja sukunimestä Hietainen

Hietainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hietaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 22

v. 2020 23

v. 2021 24

v. 2022 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietainen on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Hietainen

Hietainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Hietainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hietainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hietainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietainen, Hietaistenkatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетайнен ("Hijetainen") tarkoittaa nimeä Hietainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hietainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hietain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hietainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hietainen, Finland.

©Tuomas Salste