Hietakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hietakangas

Hietakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hietakankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 307 max

v. 1985 241

v. 2014 426

v. 2015 427

v. 2016 421

v. 2017 425

v. 2018 428

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietakangas on noin sijalla 2 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Hietakangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hietakangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hietakangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hietakangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 49 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hietakankaita on 428.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Hietakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Hietakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hietakankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vöyri (5 henkeä), Kauhajoki (3) sekä Kauhava (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hietakangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923
Yritykset
perust. 1956–2009

Sana Hietakangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hietakangas

Hietakangas (paikannimi)Hietakangas (karttanimi)

Hietakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 116 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hietakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hietakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hietakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietakangas, Hietakangasvägen, Hietakankaankatu, Hietakankaanlenkki, Hietakankaantie, Läntinen Hietakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетакангас ("Hijetakangas") tarkoittaa nimeä Hietakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hietakangas, Finland.

©Tuomas Salste