Hietakorpi: Sukunimi-info

Hietakorpi

Tietoja sukunimestä Hietakorpi

Hietakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Hietakorpien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietakorpi on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hietakorpi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Hietakorpi

Hietakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hietakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hietakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hietakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетакорпи ("Hijetakorpi") tarkoittaa nimeä Hietakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hietacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hietakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hietakorpi, Finland.

©Tuomas Salste