Hietapelto: Sukunimi-info

Hietapelto

Tietoja sukunimestä Hietapelto

Hietapelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hietapeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 37

v. 2020 36

v. 2022 36

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietapelto on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hietapelto ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Hietapelto

Hietapelto
(paikannimi)
Hietapelto Karjalassa
(karttanimi)

Hietapelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hietapelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hietapelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hietapelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietapellonkatu, Hietapellonkuja, Hietapellonpolku, Hietapellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетапельто ("Hijetapelto") tarkoittaa nimeä Hietapelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hietapeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hietapelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietapelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hietapelto, Finland.

©Tuomas Salste