Hietasaari: Sukunimi-info

Hietasaari

Tietoja sukunimestä Hietasaari

Hietasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hietasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 68

v. 2015 69

v. 2016 68

v. 2017 66

v. 2018 65

v. 2019 65

v. 2020 64

v. 2021 63

v. 2022 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hietasaari on sijalla 9 376. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hietasaaria tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Hietasaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hietasaari. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hietasaarta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Hietasaari

Hietasaari
(paikannimi)
Hietasaari Karjalassa
(karttanimi)

Hietasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 69 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hietasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hietasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hietasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hietasaarenkatu, Hietasaarenkuja, Hietasaarentie, Pyhäjärven Hietasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hietasaaret ulkomailla

Ruotsissa Hietasaari oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиетасаари ("Hijetasaari") tarkoittaa nimeä Hietasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hietasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hietasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hietasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hietasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hietasaari, Finland.

©Tuomas Salste