Hievanen: Sukunimi-info

Hievanen

Tietoja sukunimestä Hievanen

Hievanen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hievasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 100

v. 2016 103

v. 2018 105

v. 2020 103

v. 2022 105

v. 2023 105

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hievanen on sijalla 6 415.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hievanen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hievasta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Hievanen

Hievanen (paikannimi)

Hievanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hievanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиеванен ("Hijevanen") tarkoittaa nimeä Hievanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hievanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hiefwain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hievanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hievanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hievanen, Finland.

©Tuomas Salste