Hiidenniemi: Sukunimi-info

Hiidenniemi

Tietoja sukunimestä Hiidenniemi

Hiidenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Hiidenniemien lukumäärä oli 21 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiidenniemi on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiidenniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hiidenniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Hiidenniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Hiidenniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hiidenniemi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hiidenniemeä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Hiidenniemi

Hiidenniemi
(paikannimi)
Hiidenniemi Karjalassa
(karttanimi)

Hiidenniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hiidenniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiidenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hiidenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiidenniementie, Hiidenniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хийденниеми ("Hijdennijemi") tarkoittaa nimeä Hiidenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hīdenniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hijdenniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiidenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiidenniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiidenniemi, Finland.

©Tuomas Salste