Hiidensalo: Sukunimi-info

Hiidensalo

Tietoja sukunimestä Hiidensalo

Hiidensalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hiidensalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2018 26

v. 2020 27

v. 2022 28

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiidensalo on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiidensalo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hiidensalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hiidensalo on suojattu 1954 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hiidensalo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hiidensalo

Hiidensalo (paikannimi)

Hiidensalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiidensalo jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хийденсало ("Hijdensalo") tarkoittaa nimeä Hiidensalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hīdensalo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hijdensalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiidensalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiidensalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiidensalo, Finland.

©Tuomas Salste