Hiisku: Sukunimi-info

Hiisku

Tietoja sukunimestä Hiisku

Hiisku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Hiisku-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiisku on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiisku ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Hiisku-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 35 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Hiisku on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hiisku on suojattu 1946 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Hiisku

Hiisku (paikannimi)

Hiisku on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiisku jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хийску ("Hijsku") tarkoittaa nimeä Hiisku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hīsku.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hijscu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiisku olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiisku

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiisku, Finland.

©Tuomas Salste