Hiitti: Sukunimi-info

Hiitti

Tietoja sukunimestä Hiitti

Hiitti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hiittien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 36

v. 2020 35

v. 2021 37

v. 2022 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiitti on sijalla 14 569. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hiittejä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Hiitin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hiitti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hiitti

Hiitti (paikannimi)Katuosoitteissa

Hiitti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiitti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hiitti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiitintie, Hiittikuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hiitit ulkomailla

Ruotsissa Hiitti oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хийтти ("Hijtti") tarkoittaa nimeä Hiitti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hijttj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiitti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiitti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiitti, Finland.

©Tuomas Salste