Hiivola: Sukunimi-info

Hiivola

Tietoja sukunimestä Hiivola

Hiivola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hiivola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 33

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hiivola on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hiivola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hiivola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hiivola on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Hiivola

Hiivola (paikannimi)Katuosoitteissa

Hiivola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hiivola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hiivola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hiivolan kartanotie, Hiivolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хийвола ("Hijvola") tarkoittaa nimeä Hiivola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hīvola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hijfwola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hiivola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hiivola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hiivola, Finland.

©Tuomas Salste