Hillilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hillilä

Hillilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hillilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 52

v. 2018 51

v. 2019 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hillilä on sijalla 11 505. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hillilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Hillilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1939
Yritykset
perust. 1959–1999

Sana Hillilä tai Hillilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hillilä

Hillilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hillilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hillilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hillilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hillilä, Hilliläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hillilät ulkomailla

Ruotsissa Hillilä oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хиллиля ("Hillilja") tarkoittaa nimeä Hillilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hillile.

Nimi kirjoitetaan joskus Hillila tai Hillilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hille Hillilä tai Hilding Hillilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Hillilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hillilä, Finland.

©Tuomas Salste