Hilpi: Sukunimi-info

Hilpi

Tietoja sukunimestä Hilpi

Hilpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hilpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hilpi on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hilpi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hilpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hilpi on suojattu 1920 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. 1948–2021

Sana Hilpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Hilpi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hilpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hilpi Kummilan tie, Hilpinkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hilpi

Hilpi on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Hilpi oli yhtenä etunimenä 178 suomalaisella (15 miestä, 163 naista). Juuri etunimenä Hilpi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 22 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хильпи tarkoittaa nimeä Hilpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hilppa Hilpi tai Hilding Hilpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hilpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hilpi, Finland.

©Tuomas Salste