Hirsimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirsimäki

Hirsimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Hirsimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 484 max

v. 1985 496

v. 2014 548

v. 2015 552

v. 2016 552

v. 2017 551

v. 2018 551

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirsimäki on noin sijalla 1 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1927

Hirsimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Hirsimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hirsimäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alavus (5 henkeä), Alajärvi (4), Jokioinen (4) sekä Isojoki (4). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hirsimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Hirsimäki tai Hirsimäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hirsimäki

Hirsimäki (paikannimi)Hirsimäki (karttanimi)

Hirsimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 88 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hirsimäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirsimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hirsimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirsimäenkatu, Hirsimäenkuja, Hirsimäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hirsimäet ulkomailla

Ruotsissa Hirsimäki oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 11 henkeä, joiden sukunimi oli HIRSIMAKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирсимяки ("Hirsimjaki") tarkoittaa nimeä Hirsimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Hirsimaki tai Hirsimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirsimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hirsimäki, Finland.

©Tuomas Salste