Hirsjärvi: Sukunimi-info

Hirsjärvi

Tietoja sukunimestä Hirsjärvi

Hirsjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hirsjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 37

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirsjärvi on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hirsjärvi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hirsjärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hirsjärvi on suojattu 1914–1919 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1967

Vuosina 1961–1967 kuolleet Hirsjärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Hirsjärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hirsjärvi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hirsjärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hirsjärvi

Hirsjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirsjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirsjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirsjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirsjärvenkatu, Hirsjärventie, Hirsjärvigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирсъярви ("Hirsjarvi") tarkoittaa nimeä Hirsjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hirsjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirsierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirsjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hirsjarvi tai Hirsjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirsjärvi, Finland.

©Tuomas Salste