Hirvaskoski: Sukunimi-info

Hirvaskoski

Tietoja sukunimestä Hirvaskoski

Hirvaskoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hirvaskoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2016 55

v. 2018 54

v. 2020 50

v. 2022 51

v. 2023 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvaskoski on sijalla 11 213.

Hirvaskoskien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Hirvaskoski on melko pitkä nimi.

Hirvaskoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hirvaskoski on suojattu 1974 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hirvaskoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hirvaskoski

Hirvaskoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvaskoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvaskoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvaskoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvaskoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирваскоски tarkoittaa nimeä Hirvaskoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwascoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvaskoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvaskoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvaskoski, Finland.

©Tuomas Salste