Hirvenoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirvenoja

Hirvenoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hirvenojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 70

v. 2016 70

v. 2017 70

v. 2018 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvenoja on noin sijalla 8 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Hirvenoja

Hirvenoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvenoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvenoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvenoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvenojankuja, Hirvenojanrinne, Hirvenojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвеноя tarkoittaa nimeä Hirvenoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwenoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hirvenoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvenoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hirvenoja, Finland.

©Tuomas Salste