Hirvikangas: Sukunimi-info

Hirvikangas

Tietoja sukunimestä Hirvikangas

Hirvikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hirvikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 74

v. 2015 75

v. 2016 76

v. 2017 77

v. 2018 79

v. 2019 78

v. 2020 81

v. 2021 79

v. 2022 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvikangas on sijalla 7 868. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hirvikangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Hirvikangas

Hirvikangas
(paikannimi)
Hirvikangas Karjalassa
(karttanimi)

Hirvikangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 76 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hirvikangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hirvikangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvikangas, Hirvikankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвикангас tarkoittaa nimeä Hirvikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hirvikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwicangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvikangas, Finland.

©Tuomas Salste