Hirvikorpi: Sukunimi-info

Hirvikorpi

Tietoja sukunimestä Hirvikorpi

Hirvikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hirvikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 78

v. 2015 80

v. 2016 81

v. 2017 84

v. 2018 85

v. 2019 85

v. 2020 86

v. 2021 84

v. 2022 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvikorpi on sijalla 7 723. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hirvikorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hirvikorpi on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hirvikorpi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hirvikorpi

Hirvikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвикорпи tarkoittaa nimeä Hirvikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwicorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvikorpi, Finland.

©Tuomas Salste