Hirvikoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirvikoski

Hirvikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hirvikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 366 max

v. 1985 349

v. 2014 404

v. 2015 400

v. 2016 397

v. 2017 393

v. 2018 395

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvikoski on noin sijalla 2 100.

Hirvikoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hirvikoski on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hirvikoski on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hirvikoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hirvikoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hirvikoskia on 395.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Hirvikoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Hirvikosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hirvikoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Toholampi (5 henkeä), Lavia (3), Tampere (3) sekä Joutseno (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hirvikoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Hirvikoski

Hirvikoski (paikannimi)Hirvikoski (karttanimi)

Hirvikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Hirvikoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hirvikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvikoskenkatu, Hirvikoskentie, Hirvikoskivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hirvikosket ulkomailla

Ruotsissa Hirvikoski oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвикоски tarkoittaa nimeä Hirvikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwicoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hirvikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvikoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hirvikoski, Finland.

©Tuomas Salste