Hirvilampi: Sukunimi-info

Hirvilampi

Tietoja sukunimestä Hirvilampi

Hirvilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hirvilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 44

v. 2020 44

v. 2022 43

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvilampi on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hirvilampi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hirvilampi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hirvilampi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hirvilampi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hirvilampia on 45.

Asuinpaikat 1939–1949

Asuinpaikkoja
1939–1949
Syntymäpaikkoja
1892–1922

Hirvilampia tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Hirvilammen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hirvilampi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hirvilampi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hirvilampi

Hirvilampi
(paikannimi)
Hirvilampi Karjalassa
(karttanimi)

Hirvilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 85 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Hirvilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hirvilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvilammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвилампи tarkoittaa nimeä Hirvilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwilambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvilampi, Finland.

©Tuomas Salste