Hirvirinne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hirvirinne

Hirvirinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Hirvirinteiden lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2019. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvirinne on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hirvirinteiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Hirvirinne

Hirvirinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvirinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvirinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvirinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvirinne, Hirvirinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвиринне tarkoittaa nimeä Hirvirinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwirinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvirinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvirinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvirinne, Finland.

©Tuomas Salste