Hirvisaari: Sukunimi-info

Hirvisaari

Tietoja sukunimestä Hirvisaari

Hirvisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hirvisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 78

v. 2016 78

v. 2018 78

v. 2020 79

v. 2022 78

v. 2023 79

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvisaari on sijalla 8 027. Sijoitus listalla on hiukan parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hirvisaaria tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Hirvisaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1962–1969 kuolleilla

Kuolleet
1962–1969

Vuosina 1962–1969 kuolleet Hirvisaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Hirvisaaren kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Hirvisaarta. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hirvisaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925–1929
Yritykset
perust. –2015

Sana Hirvisaari tai Hirvisaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hirvisaari

Hirvisaari
(paikannimi)
Hirvisaari Karjalassa
(karttanimi)

Hirvisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 71 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hirvisaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hirvisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvisaarentie, Hirvisaari, Kuusamojärven Hirvisaari, Räsälän Hirvisaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвисаари tarkoittaa nimeä Hirvisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hirvisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwisarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvisaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvisaari, Finland.

©Tuomas Salste