Hirvisuo: Sukunimi-info

Hirvisuo

Tietoja sukunimestä Hirvisuo

Hirvisuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hirvisoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 29

v. 2020 27

v. 2022 26

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvisuo on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hirvisuo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hirvisuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hirvisuo on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1928
Yritykset
perust. 1989–2000

Sana Hirvisuo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hirvisuo

Hirvisuo
(paikannimi)
Hirvisuo Karjalassa
(karttanimi)

Hirvisuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 101 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; painanne; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hirvisuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvisuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hirvisuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvisuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвисуо tarkoittaa nimeä Hirvisuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwisoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvisuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvisuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvisuo, Finland.

©Tuomas Salste