Hirvivuori: Sukunimi-info

Hirvivuori

Tietoja sukunimestä Hirvivuori

Hirvivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hirvivuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 20

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hirvivuori on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hirvivuori ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hirvivuori. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1975–1986

Sana Hirvivuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hirvivuori

Hirvivuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Hirvivuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hirvivuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hirvivuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hirvivuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hirvivuoret ulkomailla

Ruotsissa Hirvivuori oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хирвивуори tarkoittaa nimeä Hirvivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hirfwifwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hirvivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hirvivuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hirvivuori, Finland.

©Tuomas Salste