Hjulfors: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hjulfors

Hjulfors on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hjulforsien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 171

v. 2015 177

v. 2016 183

v. 2017 180

v. 2018 187

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hjulfors on noin sijalla 4 000.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hjulfors on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hjulfors on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hjulfors ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 124 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hjulforseja on 187.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. 1947–1999

Sana Hjulfors esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hjulfors

Hjulfors (paikannimi)Katuosoitteissa

Hjulfors on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hjulfors jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hjulfors esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hjulforsintie, Hjulforsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hjulforsit ulkomailla

Ruotsissa Hjulfors oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hjulfors, Finland.

©Tuomas Salste