Hoffrén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hoffrén

Hoffrén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hoffrénien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 223

v. 2014 432

v. 2015 435

v. 2016 436

v. 2017 445

v. 2018 445

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hoffrén on noin sijalla 1 900.

Hoffrén on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1894, ei kuitenkaan yleisimpien romaninimien joukossa. Luonnollisestikaan tämä ei tarkoita sitä, että kaikki Hoffrénit olisivat väistämättä romaneja.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Nimestä on olemassa variantti Hoffren. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hoffrén on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hoffrén on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hoffrén ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hoffréneja on 445.

Hoffrénit ulkomailla

Ruotsissa Hoffrén oli 76 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Samankaltaisia nimiä kuin Hoffrén

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hoffrén, Finland.

©Tuomas Salste