Hoikkaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hoikkaniemi

Hoikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Hoikkaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 55

v. 2016 55

v. 2017 56

v. 2018 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hoikkaniemi on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hoikkaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Hoikkaniemi

Hoikkaniemi (paikannimi)Hoikkaniemi (karttanimi)

Hoikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 46 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hoikkaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hoikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hoikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hoikkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hoikkaniemet ulkomailla

Ruotsissa Hoikkaniemi oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хойкканиеми ("Hoikkanijemi") tarkoittaa nimeä Hoikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hoickaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hoikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hoikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hoikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste